loading...
مجتبی حبیبیان وکیل دادگستری و مشاور حقوقی
ارتباط با وکیل


مجتبی حبیبیان بازدید : 71 شنبه 27 دی 1393 نظرات (1)

 تمام قراردادهاي موجر و مستاجر در مورد محل کسب که قبل از سال 76 منعقد شده اگر داراي مشکل است بايد به قانون روابط موجر و مستاجر مصوبه سال 56 استناد کرد و اگر اين قرارداد بعد از سال 76 باشد، شامل قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 76 مي شود. در صورتي که محل اجاره مسکوني باشد اين مورد مشمول قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 62 مي شود.

رئيس شعبه سوم دادگاه تجديدنظر خراسان شمالي هم مي گويد: در قوانين روابط موجر و مستاجر درباره اجاره اماکن تجاري از 2 اصطلاح حق سرقفلي و حق کسب، پيشه و تجارت ياد شده است. در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 56 از حق کسب، پيشه و تجارت و در قانون مصوب سال 76 از حق سرقفلي ياد شده است.

«عباس حاتم» درباره اين که سرقفلي چيست، اظهار مي دارد: سرقفلي به معناي مزد گشودن قفل است که مستاجر با پرداختن وجهي قفل مغازه را باز مي کند، يعني اين که سرقفلي حقي است که کاسب پيدا مي کند.

 

وي ادامه مي دهد: سرقفلي، وجهي است که مالک در ابتداي اجاره دادن ملک تجاري، به جز مال الاجاره از مستاجر مي گيرد و طبق ماده 6 قانون روابط موجر و مستاجر سال 76، سرقفلي مخصوص املاک تجاري است. بنابراين املاک مسکوني شامل اين قانون نمي شود.

 

 

 

 

مجتبی حبیبیان بازدید : 76 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)

به طور معمول روابط موجر و مستاجر يکي از موضوعات حقوقي است که پيچيدگي هاي خاصي دارد. يکي از موارد روابط موجر و مستاجر مربوط به اماکن تجاري يا همان «سرقفلي» است که از آن به عنوان «حق سرقفلي» ياد مي شود که با «حق کسب و پيشه و تجارت» مقايسه يا اشتباه مي شود. لازم به ذکر است که قانون روابط موجر و مستاجر در سال هاي 1356، 1362 و 1376 تصويب شد.

«حق سرقفلي» به طور رسمي در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1376 به کار برده شد و در قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1356 از کلمه «حق کسب و پيشه و تجارت» استفاده مي شد. اما حق کسبه و پيشه و تجارت و حق سرقفلي چيست و اين که حق سرقفلي و حق کسب و پيشه و تجارت چه تفاوتي با يکديگر دارند؟ در اين شماره اين موارد را بررسي مي کنيم.

سرقفلي چيست؟

يک وکيل پايه يک دادگستري در اين باره اظهار مي دارد: در قانون مدني در بخش عقد اجاره صحبتي از حق سرقفلي نشده و تنها در قانون روابط موجر و مستاجر سال 76 از اين موضوع ياد شده است.

«محمدمصطفي امان» ادامه مي دهد: دکتر جعفري لنگرودي، يکي از حقوق دانان کشور، در کتابي درباره تعريف سرقفلي گفته است «پولي که مستاجر دوم به مستاجر سابق هنگام انتقال اجاره بلاعوض مي دهد و نيز پولي را که مستاجر اول به موجر (مالک) مي دهد، سرقفلي گويند».

وي اضافه مي کند: دکتر «کاتوزيان»، يکي ديگر از حقوق دانان کشور، در اين باره معتقد است «سرقفلي حقي است که به موجب آن مستاجر متصرف، در اجاره کردن محل کسب، بر ديگران مقدم شناخته مي شود

 

 

مجتبی حبیبیان بازدید : 77 چهارشنبه 12 آذر 1393 نظرات (0)

آیا فروش ملک رهنی توسط مالک جنبه کلاهبرداری دارد‌؟ چنانچه ملکی که در رهن بانک است توسط مالک آن به فروش برسد طوری که وام مأخوذه و سود متعلقه بیش از مبلغ فروش باشد آیا موضوع جنبه کلاهبرداری دارد؟ نهرینی ( کانون وکلای دادگستری مرکزی)؛ اولا ، از یک سو مطابق ماده 793 قانون مدنی و رأی وحدت رویه شماره 620 مورخ 20/8/1376 و رأی اصراری شماره 42 مورخ 12/8/1366، معامله به مال مرهونه غیرنافذ تلقی شده و از سویی دیگر مطابق رأی اصراری شماره 21 مورخ 12/12/1376 هیأت عمومی شعب حقوقی دیوان عالی کشور، معامله نسبت به عین مرهونه توسط مالک آن بلامانع اعلام گشته است النهایه مقرر شده که هر گاه درمتن قرارداد انتقال، مالک (راهن) تعهد بر تأدیه دیون و فک رهن کند می توان با طرح خواسته های مربوطه در دادخواست، ضمن الزام به تنظیم سند رسمی انتقال ، مالک را ملزم به انجام شرایط و مفاد مبایعه نامه از جمله پرداخت دیون و الزام به فک رهن نیز کرد. به علاوه حسب نظر مرحوم امام خمینی(ره) در کتاب تحریر الوسیله (باب رهن) و همچنین نظر مرحوم شیخ مرتضی انصاری (ره) در کتاب المکاسب، معامله نسبت به عین مرهونه باطل محسوب نمی گردد و با قیاس اولویت نسبت به معامله فضولی راهنی که نسبت به مال خود معامله می کند ولو این که آن مال در قید رهن باشد، معامله باطلی را منعقد نمی سازد بلکه حداکثر باید چنین معامله ای را به لحاظ رعایت حقوق و غبطه مرتهن، غیر نافذ دانست.

مجتبی حبیبیان بازدید : 84 سه شنبه 29 مهر 1393 نظرات (0)

با توجه به ماده 3 اصلاح قانون حفظ كاربری اراضی زراعی و باغ ها مصوب 1/8/85  مجلس محترم شوراي اسلامي كليه مالكين يا متصرفين اراضي زراعي و باغها كه بصورت غير مجاز و بدون اخذ مجوز از كميسيون تبصره يك ماده يك قانون  ( دبيرخانه مستفر در مديريت امور اراضي استان ) اقدام به تغيير كاربري نمايند علاوه بر قلع و قمع بنا به پرداخت جزاي نقدي از يك تا سه باربر  قيمت روز زمين  بيش از تغيير كا ربري محكوم مي شوند و در صورت تكرار جرم ، به حداكثر جزاي نقدي و حبس از يك ماه تا شش ماه محكوم خواهند شد.

 

خواهشمند است به زير نويس ها نيزتوجه كنيد كه بصورت اعداد كوچكتر كنار ماده يا تبصره گذاشته شده است

 

 

ماده 1 :

 

            به منظور حفظ كاربري اراضي زراعي  و باغ ها و تداوم و بهره وري آنها از تاريخ تصويب اين قانون تغيير كاربري اراضي زراعي و باغ ها در خارج از محدوده قانوني شهرها و شهرك ها جز در موارد ضروري ممنوع مي باشد.

مجتبی حبیبیان بازدید : 77 شنبه 22 شهریور 1393 نظرات (0)

اشاره: گاهي اوقات در جامعه اشخاص سودجو با سوء استفاده از موقعيت هايي که برايشان پيش مي آيد و يا شرايطي که به علت عدم آگاهي از قانون براي آنان به وجود مي آيد مبادرت به انتقال اموال منقول يا غيرمنقول ديگران مي کنند که اين عمل از نظر قانون جرم و مرتکب آن به مجازات هاي سنگيني محکوم مي شود. در اين مقاله به بررسي اين عمل مجرمانه، مسئوليت مرتکبان آن به هنگام وقوع اين جرايم مي پردازيم.
    
    [
اداره آموزش هاي مردمي معاونت آموزش قوه قضائيه]
    
    
شرح عمل مجرمانه:
    
به موجب ماده يک قانون راجع به انتقال مال غير مصوب فروردين ۱۳٠۸ کسي که مال غير را با علم به اينکه مال غير است، به نحوي از انحاء عيناً يا منفعتاً بدون مجوز قانوني به ديگري منتقل کند کلاهبردار محسوب و به مجازات کلاهبرداري محکوم مي گردد.
    
۱- بايد توجه داشت که........

مجتبی حبیبیان بازدید : 631 دوشنبه 03 شهریور 1393 نظرات (1)

رضایت» باید چه شرایطی داشته باشد تا مورد قبول محکمه قرار گیرد؟ آیا شاکی می‌تواند رضایت خود را پس بگیرد؟ رضایت در کدام جرایم اثر دارد؟ در جرایمی که چند شاکی دارد، اعلام شکایت و اعلام رضایت چه شرایطی دارد؟

 ماده 23 قانون مجازات اسلامی می‌گوید: در جرایمی که با گذشت متضرر از جرم، تعقیب یا رسیدگی یا اجرای حکم موقوف می‏‌گردد، گذشت باید منجز باشد و به گذشت مشروط و معلق ترتیب اثر داده نخواهد شد. همچنین عدول از گذشت مسموع نخواهد بود. هرگاه متضررین از جرم متعدد باشند، تعقیب جزایی با شکایت هر یک از آنان شروع می‏‌شود ولی موقوفی تعقیب، رسیدگی و مجازات موکول به گذشت تمام کسانی است که شکایت کرده‏‌اند.

نظریات اداره کل امور حقوقی قوه قضاییه

نظریه 11333/ 7- 28/ 10/ 1371:چون گذشت .....

مجتبی حبیبیان بازدید : 117 چهارشنبه 29 مرداد 1393 نظرات (0)

اگر كسي مال غير را با علم به اينكه مال غير است به نحوي از انحاء عيناً يا منفعتاً بدون مجوز قانوني به ديگري منتقل كند، كلاهبردار محسوب مي شود
در صورتي كه يك سامانه مشخص در محدوده اختيارات دفاتر اسناد رسمي واقع در محدوده آنها تأسيس گردد، در كاهش آمار انتقال مال غير نقش مؤثری خواهد داشت
 مجرمين با شناسائي املاك بلاصاحب،  افراد مسن یا بی ورثه و به طور كلي املاكي كه فعلاً داراي متولي خاصي نيستند، با جعل سند يا وكالت نامه اقدام به فروش آنها مي كنند
معامله نسبت به مال غير جز به عنوان ولايت يا وصايت يا وكالت صحيح نيست.  ولو اين كه صاحب مال باطناً راضى باشد
هشدار های مسکن
                             
انتقال مال غیر در حکم کلاهبرداری

:  مقدمه

با رواج معاملات املاک به وسیله واسطه گرها همچنین معامله اموال منقول از قبیل اتومبیل، تلفن همراه، و. . . و عدم ثبت آنها، مشکلات و جرایم زیادی به وجود آمده که حاصل آن تراکم دعوی و تشکیل پرونده های متعدد در دادگستری است که برای حل آن حقوقدانان اعم از وکلا، کارشناسان حقوقی راههای مختلفی را پیش بینی و عمل می نمایند.
 مطابق قانون، معامله نسبت به مال غير جز به عنوان ولايت يا وصايت يا وكالت صحيح نيست.  ولو اين كه صاحب مال باطناً راضى باشد. اما اگر مالك پس از وقوع معامله اجازه دهد در اين صورت معامله صحيح مى شود. سكوت مالك در مجلس عقد، اجازه محسوب نمى شود. لذا یکی از عناوین اتهامی که زیاد در دادگاهها  منتهی به صدور حکم محکومیت می شود، اتهام فروش مال غیر است.  بسیاری از افرادی که از این بابت تحت تعقیب قرار می گیرند یا از مقررات قانونی بی اطلاع هستند و یا سوء نیتی ندارند. البته بعضی افراد هم هستند که با ترفند های مختلف می خواهند،  مال مردم را ببرند. قانونگذار مجازات افرادی را که اقدام به فروش مال غیر می کنند، همانند مجازات جرم کلاهبرداری قرارداده است.

مجتبی حبیبیان بازدید : 62 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

زماني كه قصد تشكيل يك پرونده حقوقي را داريم مي بايستي بدانيم در كدام مرجع قضايي نسبت به تشكيل آن اقدام نماييم به عبارت ديگر دادگاه صالح به رسيدگي در دعوي مطروحه كدام است. مبحث صلاحيت دادگاهها مهم ترين بخش شروع يك پرونده بوده چرا كه اگر در دادگاه صالح مطرح نگردد، قرار عدم صلاحيت به صلاحيت رسيدگي و شايستگي دادگاه صالح صادر گرديده و پرونده به آن مرجع ارسال خواهد شد. در اين بين، ثبت پرونده در دادگاه غير صالح و ارسال آن به دادگاه صالح موجب گذشت مدت زماني خواهد شدكه به جهت جلوگيري از اين امر به شرح ماده 11 ق. ا. د. م صلاحيت دادگاه ها ذكر گرديده است : دعوا بايد در دادگاهي اقامه شود كه محل اقامت خوانده دعوي ( طرف مقابل شخص خواهان در پرونده ) باشد و اگر خوانده در ايران اقامتگاه ندارد ولي

مجتبی حبیبیان بازدید : 64 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

( فرم تشكيل پرونده حقوقي، دادخواست نام دارد كه شامل ستون نام خواهان و ستون نام خوانده و ستون خواسته و ستون دلايل و منضمات و قسمت شرح دادخواست مي باشد).

جهت آشنايي شما عزيزان با انواع دعاوي حقوقي، به موارد زير توجه نماييد .

دادخواست هاي مربوط به عقود و قراردادها  شامل: تنظيم اسناد رسمي و تحويل مبيع، ابطال معاملات، دستور موقت مبني بر جلوگيري از نقل و انتقال، صدور قرار تأمين خواسته در اموال غير منقول، خلع يد، قلع و قمع ، مطالبه اجرت المثل ايام تصرف، مطالبه ديون و خسارات، دعاوي تقسيط ، فسخ قراردادها، استرداد مورد معامله ، اثبات مالكيت  دادخواست تخليه ، افزايش اجاره بها، مطالبه اجاره بها و ...

 

دادخواست هاي مربوط به اسناد سجلي  شامل :

مجتبی حبیبیان بازدید : 48 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

يكي از اختيارات خواهان براي طرح دعاوي بازرگاني و دعاوي راجع به اموال منقولي كه از عقود و قراردادها ناشي شده باشد اين است كه مي تواند براي طرح پرونده به دادگاهي مراجعه نمايد كه عقد يا قرارداد در حوزه آن واقع شده و يا تعهد مي بايست در آنجا انجام شود. در صورتي كه دعوا راجع به اموال منقول و يا غير منقول باشد، دادگاه صالح به رسيدگي دادگاهي است كه مال غير منقول در حوزه آن واقع است به آن شرط كه دعوا در هر دو قسمت ناشي از يك منشأ باشد.

 

هرگاه يك دعوا راجع به خواندگان متعددي باشد كه در حوزه هاي قضايي مختلف اقامت دارند يا راجع به اموال غير منقول متعددي باشد كه در حوزه هاي قضايي مختلف واقع شده اند، خواهان مي تواند به هر يك از دادگاههاي ياد شده مراجعه نمايد. ماده 13 الي 16 ق.آ.د.م

مجتبی حبیبیان بازدید : 93 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

شروع رسيدگي به يك پرونده حقوقي در دادگاه مستلزم تقديم دادخواست به زبان فارسي بر روي برگ هاي چاپي مخصوص مي باشد كه حاوي نكات زير مي باشد1- نام، نام خانوادگي، نام پدر، سن وحتي الامكان شغل خواهان و درصورت تقديم دادخواست توسط وكيل، مشخصات وي در ستون مربوطه نيز بايد درج گردد.2- نام، نام خانوادگي، اقامتگاه و شغل خوانده 3- تعيين خواسته و بهاي آن مگرآنكه تعيين قيمت خواسته ممكن نباشد ويا خواسته مالي نباشد 4- ذكر تعهدات و جهاتي كه به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه مي داند به صورت واضح و روشن 5- آنچه

مجتبی حبیبیان بازدید : 72 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

خواهان بايد به دعوايي كه در محكمه مطرح نموده است تمبر ابطال نموده و هزينه دادرسي آن را پرداخت نمايد. بايد بدانيد كه دادگاه بدون ابطال تمبر و پرداخت هزينه دادرسي وارد رسيدگي به پرونده نخواهد شد مگر در مواردي كه شخص خواهان توانايي پرداخت هزينه دارسي را نداشنه باشد و به عبارتي تقاضاي اعسار از پرداخت هزينه دادرسي ( در خصوص دعوي اعسار و شرايط آن بعداً توضيح داده خواهد شد ) را تقديم دادگاه نموده باشد. اين امر جداگانه مورد رسيدگي قرار خواهد گرفت و در صورت اثبات اعسار خواهان، از پرداخت هزينه دارسي معاف شده و دادگاه وارد رسيدگي به اصل دعوي خواهد شد.

 

حال آنكه تعيين اين مبلغ

مجتبی حبیبیان بازدید : 54 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

اوراق اخطـاريه و ضمـائم آن در محلي كه در دادخـواست تعييـن نموده ايد ابلاغ ميگردد. در صورت تغيير نشاني، فوراً محل جديد و مشخصات صحيح را به صورت كتبي به دفتر دادگاه اطلاع دهيد. چنانچه اين امر را به اطلاع دادگاه نرسانيد اوراق قضايي به نشاني سابق شما ارسال شده و شما در جريان دادرسي پرونده خود قرار نگرفته، چه بسا اين عدم اطلاع، باعث اتفاقاتي در پرونده خواهد شد كه به ضرر شما خواهد بود. به عنوان مثال از اعلام آدرس جديد خودداري نموديد در اين بين نظريه كارشناسي واصل پرونده گرديده، دفتر شعبه نيز اخطاريه ملاحظه نظريه كارشناسي و اظهار نظر نفياً و يا اثباتاً را براي شما به نشاني سابقتان ارسال مي كند. به جهت عدم حضور شما در اين مكان از اين تصميم دادگاه مطلع نشده ايد و مهلت اعتراض به آن نيز مي گذرد، چنانچه

مجتبی حبیبیان بازدید : 53 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

پس از اينكه مراحل شكلي پرونده ( تكميل فرم دادخواست، برابر اصل نمودن اوراق پيوست دادخواست، پرداخت هزينه دادرسي ) تكميل شد براي ثبت در شعبه و تعيين وقت رسيدگي وقت دادرسي آماده مي شود. وقت دادرسي ( ساعت، روز، ماه و سال ) به طرفين دعوي ابلاغ خواهد شد.

 

نكته قابل اهميت در اين مبحث آن است كه بايد بدانيد چنانچه فاصله تاريخ ابلاغ اخطاريه دادرسي و زمان تشكيل دادگاه كمتر از پنج روز براي ساكنين مقيم ايران و دو ماه براي ساكنين مقيم خارج ازكشور باشد به عبارت ديگربه موجب قانون نبايد فاصله بين ابلاغ اخطاريه دادگاه و وقت دادرسي براي افراد مقيم ايرا ن كمتر از پنج روز و براي افراد مقيم خارج از كشور كمتر از دو ماه باشد. اگر اين مورد براي شما اتفاق افتاد حتماً آن را به اطلاع دادگاه برسانيد زيرا مهلت كافي جهت دفاع، تهيه مستندات و مدارك لازم براي ارائه به محكمه  وجود ندارد. 

مجتبی حبیبیان بازدید : 64 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

هر يك از طرفين دعوي ( خواهان و خوانده ) مي توانند تا دو نفر وكيل براي خود انتخاب و معرفي نمايند. يكي از مباحث مهم در قسمت وكالت در دعاوي، اختيارات حاصله از اين قرارداد براي شخص وكيل خواهد بود كه اكثر موكلان در پرونده ها از اختيارات داده شده به وكيل خود مطلع نيستند و فقط به صرف امضاي قرارداد وكالت اقدام نموده و هيچ گونه آگاهي از اختياراتي كه به وكيل خود داده اند ندارند و در مواقعي انتظار انجام امور وكالت از وكيل دارند در حالي كه اختيار انجام آن به وكيل محول نگرديده است. بنابراين شخص موكل بايد بداندكه حدود اختيارات وكيل تا كدام مرحله از پرونده است و وكيل از كدام مرحله، ديگر داراي اختيـاراتي نمي باشد و خود خواهان بايد خود ادامه راه دهد.

 

وكالت در دادگاهها شامل:

مجتبی حبیبیان بازدید : 65 شنبه 07 تیر 1393 نظرات (0)

چنانچه در پرونده اي خوانده بوده و متوجه هر يك از موارد زير در جريان دادرسي شده ايد، مي توانيد نسبت به پرونده ايراد نموده و آن را به اطلاع دادگاه محترم برسانيد:

1-   دادگاه رسيدگي كننده صلاحيت رسيدگي به پرونده را نداشته باشد.( مبحث صلاحيت دادگاهها را در قسمت مربوطه كه قبلاً توضيح داده شد ملاحظه نماييد)

2-   پرونده بين طرفين درهمين دادگاه ويا دادگاه ديگري قبلاً مطرح شده وتحت رسيدگي باشد و يا اگر همان دعوا نيست، دعوايي باشد كه به ادعاي خواهان ارتباط كامل دارد.

3-   اگر خواهان اهليت قانوني براي طرح دعوا را نداشته باشد مانند عدم رشد، جنون، ممنوعيت از تصرف در اموال خود در نتيجه حكم ورشكستگي و ...

4-   دعواي طرح شده متوجه شخص شما نباشد.(دعوامي بايستي به طرفيت شخص ديگري مطرح مي شد.)

 

5-   سمت كسي كه به عنوان نماينده خواهان

مجتبی حبیبیان بازدید : 91 پنجشنبه 05 تیر 1393 نظرات (0)

عناصر تشکیل ‏دهنده جرم کلاهبرداری

-عنصر قانونی: عنصر قانونی جرم‏ عام کلاهبرداری و شروع به آن در حقوق کیفری ایران‏ ماده یک و دو تبصره ذیل آن در قانون تشدید مجازات‏ مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367 می‏باشد.و عنصر قانونی کلاهبرداری‏ خاص قوانین متفرقه‏ای می‏باشند که بعدا به آنها اشاره‏ خواهد شد.

2-عنصر مادی-عنصر مادی جرم کلاهبرداری موارد زیر باید مورد بررسی قرار گیرد

الف)رفتار مادی:رفتار مجرمانه در این جرم به صورت‏ فعل مثبت می‏باشد.بنابراین ترک فعل حتی اگر"به‏ سوء نیت نیز همراه باشد،عنصر مادی جرم کلاهبرداری‏ محسوب نمی‏شود.مثلا شخصی با کمک وسایل متقلبانه‏ ای خود را فردی با نفوذ معرفی و موجب فریب بزه دیده‏ شده و مبلغی را از او می‏گیرد در صورتی که به هیچ وجه‏ این‏چنین شخصیتی نداشته است با فعلی مثبت مرتکب‏ کلاهبرداری شده و با فریب پولی به دست آورده است.

ب)اوضاع و احوال و شرایط ضروری برای تحقق‏ کلاهبرداری:سه شرط حایز اهمیت است که عبارتند از:

 

مجتبی حبیبیان بازدید : 55 جمعه 30 خرداد 1393 نظرات (0)

اجاره عقد معوضي است كه به موجب آن مستاجر مالك منافع عين مستاجره به مدت معيني مي شود.در حال حاضر چهار قانون مهم حاکم بر قرارداد اجاره عبارتند از:

 قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356، قانون روابط موجر و مستاجر سال 1362، قانون روابط موجر و مستاجر سال 1376 وقانون مدنی. موضوع عقد اجاره در بخش املاک به دو دسته اماکن تجاری و مسکونی تقسیم می شود که می توان به طور کلی گفت که در بخش اجاره محل کسب و تجارت قانون مصوب 1356 و در بخش اجاره محل سکونت قانون مصوب 1362 حاکم است و در مورد قراردادهای اجاره محل کسب و مسکن که بعد از سال 1376 منعقد می گردند قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستاجر سال 1376 حکومت دارند.قوانین فوق مواردی را مشخص کرده است که موجر یا مستاجر می توانند قرارداد اجاره را فسخ کنند و تخلیه عین مستاجره را بخواهند.

پیشگفتار

مجتبی حبیبیان بازدید : 45 جمعه 30 خرداد 1393 نظرات (0)

دعوای تصرف عدوانی، چه در بعد کیفری و چه در بعد حقوقی، از دعاوی مبتلا به است. در دعوای تصرف عدوانی فرد می‌تواند از طریق حقوقی یا کیفری اقدام کند و در انتخاب آنها تا حدودی اختیار دارد؛ اما نحوه اثبات و اقدامات فرد در هر یک از این انتخاب‌ها متفاوت است. ازاین‌رو او باید با توجه به ادله اثباتی خود یکی از این دو راه را انتخاب کند تا از اتلاف وقت خود و مراجع قضایی بکاهد.

باوجود شایع بودن دعوای تصرف عدوانی، رویه‌های یکسانی به‌خصوص در بعد کیفری مسئله در دادگاه‌ها مشاهده نمی‌شود و هنوز در زمینه‌هایی میان مراجع و قضات اختلاف وجود دارد. در بعد حقوقی در سال 1378 قانون‌گذار در قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مواد نسبتاً زیادی را به این بحث اختصاص داد و بدین ترتیب، رویه‌اش روشن‌تر و بهتر از بعد کیفری مسئله شد و اکنون مسائل مبهم و مورد اختلاف در این بعد کمتر دیده می‌شود.

 

لازم به ذکر است که دعوای تصرف عدوانی، ممانعت از حق و ایجاد مزاحمت، دعاوی مشابهی هستند که تحت عنوان <دعاوی تصرف> مورد بررسی قرار می‌گیرند. در این نوشتار هرچند موضوع  تصرف عدوانی مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ اما نتایج حاصل شده تا حد امکان قابل تطبیق در 2 دعوای دیگر نیز می‌باشد.

مجتبی حبیبیان بازدید : 87 جمعه 30 خرداد 1393 نظرات (0)

مقدمه :

خیار غبن یكی از خیارات مشترك در همه معاملات می باشد و در این تحقیق سعی می شود كه از زوایای مختلف آنرا مورد كنكاش قرار دهیم و به سؤالاتی كه در مورد این خیار پیش می آید پاسخ داده شود .

سؤال های تحقیق :

1-       غبن چیست ؟ : تعریف غبن (تعریف لغوی و اصطلاحی غبن ) .

1-1- سؤال فرعی : آیا غبن فقط در بیع مطرح است یا همه معاملات .

2-       غبن فاحش چیست ؟ : ملاک فاحش بودن غبن در قانون قبلی و اصلاح شده اش .

3-       آیا علم به قیمت واقعی هنگام معامله موجب سقوط خیار غبن می شود ؟

4-       آیا می شود خیار غبن را با شرط ضمن عقد ساقط کرد ؟

5-       آیا پرداخت تفاوت قیمت موجب سقوط خیار غبن می شود ؟

روش تحقیق :

روش تحقیق در این تحقیق بصورت كتابخانه ای بوده است .

این تحقیق براساس منابع حقوقی و به ندرت منابع فقهی سازمان یافته است .

 

 

 

فصل اول : مفهوم شناسی

بخش اول تعریف خیار:

 در قانون تعریفی برای خیار نیامده است ولی خیار در لغت از نظر دستوری اسم مصدری است و مصدر آن اختیار است به مفهوم داشتن سلطه و تسلط [1] .

خیار در اصطلاح

مجتبی حبیبیان بازدید : 79 جمعه 30 خرداد 1393 نظرات (0)

یکی ازجرایم علیه اموال ومالکیت دعاوی، "تصرف عدوانی ،مزاحمت و ممانعت از حق "است که مراجعه کنندگان به دستگاه قضایی تقاضای رسیدگی به آن را دارند . این جرم هم به لحاظ ماهیت و دلایل اثباتی اش و هم به لحاظ سیر تاریخی مقرات مربوط ان ، به ویژه در دو دهه اخیر دارای پیچ وخم هایی است که گاه اهل فن یعنی قضات و وکلا نیز در مورد مصادیق و تطبیق آن با قانون دچار مشکل می شوند.

 

تصرف

قبل از هر چیز باید بدانیم که به منظور حفظ نظام و احترام به مالکیت اشخاص نسبت به اموال ،    قانون با هدف بر قراری  نظم ، از تصرف اشخاص حمایت کرده است و به همین خاطر در مقابل اشخاصی که می خواهند با قدرت فردی این رابطه فرضی بین اموال و متصرفان را بر  هم بزنند،برخوردمی کند.بنابراین اگرفردی مدعی غیرقانونی بودن رابطه تصرف باشد، ناچار با توسل به قانون و با اقامه ی دعوی بایداین رابطه را بر هم زده و متجاوز را باز دارد والا خود متجاوز محسوب خواهد شد .

درقوانین کشورماتعریف خاصی ازتصرف به عمل نیامده وتنهادرماده 35قانون مدنی آمده است.

بنابراین تصرف همان  "سلطه واقتداری است که شخص برمال دارد،خواه مستقیم،خواه به واسطه دیگری."

 

براساس مواردیادشده،هرشخصی قدرت واختیاراجرای حق در مال خود را دارد بنابراین اگرشخص دیگری این قدرت و اختیار تصرف را از صاحب حق سلب کند، سه حالت متصور می باشد:

مجتبی حبیبیان بازدید : 44 جمعه 30 خرداد 1393 نظرات (0)

خش اول:جعل و انواع آن چیست؟

طبق تعریف نهایی و رسمی که در تاریخ۲۶/۱۲/۸۳ از سوی مرکز آماری ایران از واژه جعل انجام شد جعل عبارت است از: از تغيير حقيقت نوشته يا سند يا چيزهايي مانند آن از طريق تغيير در ظاهر و شكل خارجي مانند خراشيدن، تراشيدن، الحاق يا حذف كلمات از سند و نظاير آن كه عموماً همراه با آثار مشهود عمليات است و يا تغيير در مفاد و مضمون يك سند و نوشته كه با آثار ظاهري و خارجي همراه نيست بلكه جاعل همزمان با تنظيم سند با موضوع يا مطالبي كه سند براي آن تهيه مي‌شود مفاد و مضمون آن را تغيير مي‌دهد. روش اول را جعل مادي و روش دوم را جعل مفادي ( معنوي)  گويند .

همچنین در تعریف جرم جعل میتوان گفت که عبارت است از ساختن یا تغییر آگاهانه نوشته یا سند ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی خراشیدن قلم بردن الحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا دست بردن در تاریخ سند یا الحاق نوشته ای به نوشته دیگر یا به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن به قصد جا زدن آنها به عنوان اصل برای استفاده خود یا دیگری و به ضرر غیر.

برای آشنایی بهتر با جرم جعل به بررسی هریک از مصادیق بالا می پردازیم:

ساختن نوشته یا سند

سند عبارت است از "نوشته ای که در مقام اقامه دعوی یا دفاع از آن قابلیت استناد دارد" البته باید توجه داشت برای اینکه نوشته ای سند محسوب شود نیازی نیست تا از آن نوشته در دادگاه استفاده گردد بلکه باید آن نو شته قابلیت استناد داشته باشد برای مثال شخصی به دیگری مبلغی وجه میدهد  و در مقابل از او رسید در یافت میکند این نوشته اگر به امضای طرف باشد قابلیت استناد دارد  و  محسوب میشود هر چند بین این دو نفر اختلافی حاصل نشود و به مراجعه به دادگاه نیز نیازی نباشد و این رسید صرفا برای یاد آوری اخذ شده باشد.

 

سند بر دو نوع است:سند رسمی و عادی.

مجتبی حبیبیان بازدید : 60 جمعه 30 خرداد 1393 نظرات (0)

اجاره يک قرارداد موقت است؛ بنابراين تعيين زمان يکي از شرايط صحت اين قرارداد محسوب مي‌شود و اگر مدت براي آن تعيين نشده باشد، اعتبار نخواهد داشت.

 

با پايان يافتن مدت اجاره و در صورتي که قرارداد تمديد نشده باشد، اجاره‌دهنده از مستاجر مي‌خواهد ملک را تخليه کند که در اين حالت، اگر ملک با رضايت تخليه شد، مشکلي پيش نمي‌آيد؛ اما گاهي ممکن است اختلافاتي در زمان تخليه ملک به وجود بيايد. در گفت‌وگو با کارشناسان راه‌حل قانوني چنين اختلاف‌هايي را بررسي کرديم.

 

مقدمات لازم براي تقاضاي تخليه

 يک وکيل دادگستري در توضيح شرايطي که در آن موجر مي‌تواند تخليه ملک خود را تقاضا کند، مي‌گويد: براي اينکه درخواست تخليه ملک از سوي موجر وجاهت قانوني داشته باشد بايد يا مدت اجاره منقضي شده باشد يا مستاجر بيش از سه ماه مبلغ اجاره را پرداخت نکرده باشد يا اينکه کاري برخلاف قرارداد اجاره انجام داده باشد؛ در اين صورت‌ها مي‌توان خطاب به شوراي حل اختلاف محل ملک‌تان درخواست صدور دستور تخليه بنويسيد

محمد جديدي در گفت‌وگو با «حمايت» توضيح مي‌دهد: براي تخليه ملك بر اساس ماده 2 قانون مالك‌ و ‌مستاجر سال 1376 و آيين‌نامه اجرايي آن بايد تقاضاي تخليه کرد که بر اساس قانون دادگاه ظرف يك هفته پرونده را به شوراي حل اختلاف مي‌فرستد.

تخليه در فرضي که قرارداد اجاره عادي است

 اين وکيل ...

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    پیوند ها
    آمار سایت
  • کل مطالب : 23
  • کل نظرات : 9
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 7
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 15
  • بازدید ماه : 20
  • بازدید سال : 86
  • بازدید کلی : 6,698
  • پشتیبانی
               Yahoo Status by RoozGozar.com